24/7 online en gegarandeerde continuïteit

Ascoo beschikt over een eigen datacenter, inclusief cloud platform, en is – naast Telenet en Proximus – officiële service provider in België. Er zijn verschillende cloudoplossingen: private, hybrid of public cloud. Welke voor jou de beste is, hangt af van je behoeften. We geven alvast een woordje uitleg.

Private Cloud
Public Cloud
Hybrid Cloud

Door gebruik te maken van de private cloud ben je gegarandeerd 24/7 online. Het Ascoo ITS-datacenter is extreem gericht op continuïteit en werkt daarom met eigen batterijen, stroomgeneratoren, ontdubbelde elektriciteit (dus via diverse energieleveranciers) en meerdere supersnelle internetlijnen die elk via hun eigen weg het gebouw binnenkomen. Onze servers staan op diverse locaties (Antwerpen en Brussel) die elkaar back-uppen.

Door gebruik te maken van de private cloud hoef je geen eigen servers te beheren. Je bent verlost van het onderhoud en de updates van je infrastructuur, en je hebt ook geen serverruimte (meer) nodig.

De bekendste voorbeelden van public clouds zijn wellicht OneDrive, Google Drive en iCloud. Bij de public cloud deel je een online infrastructuur met anderen. Daarin bevinden zich de toepassingen die je gebruikt en de bestanden die je opslaat. Jouw data zijn uiteraard alleen beschikbaar voor jou maar andere organisaties gebruiken wel dezelfde applicaties en servers.

De hybrid cloud combineert de private met de public cloud. Je maakt gebruik van de twee infrastructuren die los van elkaar functioneren maar wel toepassingen en data met elkaar uitwisselen.

Bijvoorbeeld: je laat je bedrijfsapplicaties draaien in de private cloud maar maakt daarnaast gebruik public cloudapplicaties zoals Azure Active Directory.

Co-locatie

Wil je blijven werken met je eigen servers maar toch genieten van de voordelen van de private cloud? Dan kies je voor co-locatie. We installeren je servers in het Ascoo ITS-datacenter zodat jij ten volle geniet van de service en toch beschikt over je eigen hardware.

Wil je meer weten over onze cloudoplossingen?

Neem contact met ons op, we vertellen je er graag alles over.

Laat je IT niet aan het toeval over. Vraag nu je gesprek met ons aan.

Contact small